Журнали

Зарплата та кадрова справа 25 травня, 2020
10
В
Варіації на тему: відпустка без збереження зарплати у зв’язку з карантином у формі № Д4

Після внесення Законом України від 17.03.2020 р. № 530-IX (набрав чинності з 17.03.2020 р.) змін до ст. 26 Закону про відпустки з’явилася законна підстава для надання відпустки без збереження зарплати на період карантину, встановленого постановою № 2111, тривалість якої не обмежена 15 к. дн. При цьому працівники, які у період карантину перебували у такій відпустці, протягом року ще мають право на 15 к. дн. відпустки без збереження зарплати у зв’язку зі сімейними обставинами або з інших причин, що надається за згодою роботодавця. До речі, такою відпусткою працівники можуть скористатися у місяці закінчення карантину. Тож працівники могли перебувати у відпустці без збереження зарплати весь квітень та весь травень або частину травня 2020 року. Крім того, навіть у місяці, протягом якого працівник перебував у неоплачуваній відпустці, йому могли нараховувати виплати, людина могла захворіти, піти у щорічну відпустку або відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, а хтось таки отримав допомогу по частковому безробіттю. Давайте розберемося, як у таких випадках заповнити форму № Д4.

Постанова КМУ «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 11.03.2020 р. № 211.
-A
A+

№ 10, 2020  (с. 15)

Архив номеров

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку