Журнали

Медична бухгалтерія 25 березня, 2024
6
П

Психіатричний огляд осіб: зміни в строках проходження

-A
A+

МОЗ на своєму сайті1 повідомив про перегляд вимог і встановлення диференційного підходу щодо строків проходження періодичного психіатричного огляду осіб залежно від виду їхньої діяльності.

Так, наказом МОЗ від 26.01.2024 № 139 затверджено Перелік категорій осіб, які для виконання окремих видів діяльності (робіт, професій, служби) з особливими вимогами до стану психічного здоров’я підлягають періодичному психіатричному огляду.

Зокрема, визначено такі строки проходження періодичного психіатричного огляду:

  • для працівників екстреної медичної допомоги та спеціалізованих медичних бригад, фармацевтичних підприємств, аптечних закладів, у тому числі осіб, які за своїми службовими обов’язками отримають (чи мають) доступ безпосередньо до наркотичних засобів, психотропних речовин i прекурсорів, — раз на рік;
  • для медичних працівників закладів охорони здоров’я; водіїв транспортних засобів, які перевозять пасажирів та вантажі, — раз на п’ять років.

Попередній психіатричний огляд проводять перед обранням особи на посаду чи прийняттям (призначенням) на роботу чи службу або перед початком виконання окремих видів діяльності (робіт, професій, служби) з особливими вимогами до стану психічного здоров’я.

Позачерговий психіатричний огляд проводять на вимогу роботодавця чи підприємства, установи або організації, які уповноважили, найняли чи призначили особу виконувати окремі види діяльності, у разі виникнення психічного розладу в проміжок часу між оглядами за наявності згоди особи.

Строк дії форми первинної облікової документації № 100-2/о «Довідка про проходження попереднього, періодичного та позачергового психіатричних оглядів, у тому числі на предмет вживання психоактивних речовин № __» тепер становить один рік із дати огляду. При цьому на вимогу особи, яка пройшла огляд, протягом строку дії виданої їй форми первинної облікової документації № 100-2/о видають нову довідку з позначкою «дублікат».

№ 6, 2024  (с. 3)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку